Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Za dijake

»Velik hvala gre mojim staršem, sošolcem in vsem, ki me poznajo …«

»Velik hvala gre mojim staršem, sošolcem in vsem, ki me poznajo …«

Vsi smo že kdaj vadili bodoči govor ob prejemu priznanja ali slavljenju uspeha. Tisti, ki so ga že uresničili, bodo vedeli povedati, da so pri svojih prvih korakih vedno upoštevali nasvete izkušenejših generacij, nato pa zablesteli povsem po svoje. Zato smo skupaj z Zavodom Tevefon pripravili brezplačno delavnico »MEGA delavnico«, ki z vnaprej posnetimi video vsebinami uči o pomenu in prednostih medgeneracijskega sodelovanja. Delavnice gostijo učitelji, ki z učnimi gradivi dodatno podkrepijo aktivnosti z dijaki. Te pa so le en od delov projekta »Vsi zmagujemo, ko sodelujemo« Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Iz oči v oči se bomo v video vsebinah srečali s stereotipi, ki veljajo tako za dijake kot tudi za starejše. Na zabaven način bomo skupaj poiskali odgovore na vprašanja:

  • Katere stereotipe, ki otežujejo komuniciranje z ostalimi generacijami pripisujete pripadnikom vsake generacije (Generacija Babyboom, generacija X, generacija Y in generacija Z)?
  • Kaj pa so dobre lastnosti teh generacij in kaj lahko vsaka generacija nauči ostale (Generacija Babyboom, generacija X, generacija Y in generacija Z)?
  • Kako naj torej ekipa predstavljena v videu sodeluje? Kako naj se lotijo komuniciranja, da pridejo do rešitve?

Oglej si video, generiraj ideje in sodeluj v natečaju dogodek generator!

Poleg zgoraj naštetih vprašanj, lahko vaša skupina razmiga svoje kreativne žilice in odgovori na dodatno nagradno vprašanje:

Zapišite predlog aktivnosti, ki bi jo uvedli v šolah, organizacijah oz. na delovnih mestih, kjer se srečujejo različne generacije, z namenom spodbujanje boljšega medgeneracijskega sodelovanja (lahko gre za kratkotrajno delavnico oz. aktivnost ali pa za bolj dolgoročno prakso). Pri odgovorih pustite kreativnosti prosto pot!

Najbolj kreativen odgovor po oceni komisije bo nagrajen s turističnim bonom v vrednosti 1.500 EUR, s katerim bo zmagovalna skupina odšla na izlet po želji.

Za vsa vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovu delavnice@sodelovalnica.si.

Želite da tudi vaša šola zmaguje z nami?

Prijava
Pravila nagradne igre (PDF, 217kb)

Nasveti, ki pridejo do živega. V živo.