Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Za dijake

»Velik hvala gre mojim staršem, sošolcem in vsem, ki me poznajo …«

»Velik hvala gre mojim staršem, sošolcem in vsem, ki me poznajo …«

Vsi smo že kdaj vadili bodoči govor ob prejemu priznanja ali slavljenju uspeha. Tisti, ki so ga že uresničili, lahko povedo, da so pri svojih prvih korakih vedno upoštevali nasvete izkušenejših generacij, nato pa zablesteli povsem po svoje. Zato smo skupaj z Zavodom Tevefon pripravili brezplačno »MEGA delavnico«, ki z vnaprej posnetimi video vsebinami uči o pomenu in prednostih medgeneracijskega sodelovanja. Delavnice lahko gostijo učitelji, ki z učnimi gradivi dodatno podkrepijo aktivnosti z dijaki. Delavnice so le en od delov projekta »Vsi zmagujemo, ko sodelujemo« Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Iz oči v oči smo se v video vsebinah srečali s stereotipi, ki veljajo tako za dijake kot tudi za starejše. Na zabaven način smo skupaj poiskali odgovore na vprašanja:

  • Katere stereotipe, ki otežujejo komuniciranje z ostalimi generacijami pripisujete pripadnikom vsake generacije (Generacija Babyboom, generacija X, generacija Y in generacija Z)?
  • Kaj pa so dobre lastnosti teh generacij in kaj lahko vsaka generacija nauči ostale (Generacija Babyboom, generacija X, generacija Y in generacija Z)?
  • Kako naj torej ekipa predstavljena v videu sodeluje? Kako naj se lotijo komuniciranja, da pridejo do rešitve?
Pravila nagradne igre (PDF, 217kb)

Nasveti, ki pridejo do živega. V živo.