Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Za osnovnošolce

Od ZZZZZZ… do »Zanimivo!«

Od ZZZZZZ… do »Zanimivo!«

Vsi smo vsakodnevno v stiku z našimi starši, babicami dedki, učitelji, starejšimi brati in sestrami - in včasih komunikacija med nami kar ne gre in ne steče. A ti “šumi” v komunikaciji so lahko le posledica tega, da vsak od nas pripada različni generaciji. In kako jih odpravimo? Z boljšim razumevanjem generacij okoli nas, seveda! Zato smo skupaj z Zavodom Tevefon pripravili brezplačno MEGA delavnico, ki z vnaprej posnetimi video vsebinami uči o pomenu in prednostih medgeneracijskega sodelovanja. Delavnice gostijo učitelji, ki z učnimi gradivi dodatno podkrepijo aktivnosti z učenci. Te pa so le en od delov projekta »Vsi zmagujemo, ko sodelujemo« Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kdo ve, kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Kdo ve, kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Iz oči v oči se bomo v video vsebinah srečali s stereotipi, ki veljajo tako za šolarje kot tudi za starejše. Na zabaven način bomo skupaj poiskali odgovore na vprašanja:

  • Zakaj se ti zdi, da se je včasih težko pogovarjati z drugimi generacijami (generacija Babyboom, generacija X, generacija Y in generacija Z)?
  • Kaj lahko po tvojem mnenju vsaka generacija nauči ostale - kaj se želiš ti naučiti od svojih starih staršev, od svojih staršev ali kaj želiš ti naučiti njih, da boste bolje sobivali?

Oglej si video, generiraj ideje in sodeluj v natečaju dogodek generator!

Poleg zgoraj naštetih vprašanj, lahko vaša skupina razmiga svoje kreativne žilice in odgovori na dodatno nagradno vprašanje:

Zapišite predlog aktivnosti, ki bi jo uvedli v šolah, organizacijah oz. na delovnih mestih, kjer se srečujejo različne generacije, z namenom spodbujanje boljšega medgeneracijskega sodelovanja (lahko gre za kratkotrajno delavnico oz. aktivnost ali pa za bolj dolgoročno prakso). Pri odgovorih pustite kreativnosti prosto pot!

Najbolj kreativen odgovor po oceni komisije bo nagrajen s turističnim bonom v vrednosti 1.500 EUR, s katerim bo zmagovalna skupina odšla na izlet po želji.

Za vsa vprašanja smo na voljo na elektronskem naslovu delavnice@sodelovalnica.si.

Želite da tudi vaša šola zmaguje z nami?

Prijava
Pravila nagradne igre (PDF, 217kb)

Za osnovnošolce