Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Za osnovnošolce

Od ZZZZZZ… do »Zanimivo!«

Od ZZZZZZ… do »Zanimivo!«

Vsi smo vsakodnevno v stiku z našimi starši, babicami, dedki, učitelji, starejšimi brati in sestrami … Včasih komunikacija med nami kar ne gre in ne steče. A ti “šumi” v komunikaciji so lahko le posledica tega, da vsak od nas pripada različni generaciji. In kako jih odpravimo? Z boljšim razumevanjem generacij okoli nas, seveda! Zato smo skupaj z Zavodom Tevefon pripravili brezplačno MEGA delavnico, ki z vnaprej posnetimi video vsebinami uči o pomenu in prednostih medgeneracijskega sodelovanja. Delavnice lahko gostijo učitelji, ki z učnimi gradivi dodatno podkrepijo aktivnosti z učenci. Delavnice so le en od delov projekta »Vsi zmagujemo, ko sodelujemo« Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kdo ve, kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Kdo ve, kako ločiti stereotip od resničnosti? Z izkušnjami.

Iz oči v oči smo se v video vsebinah srečali s stereotipi, ki veljajo tako za šolarje kot tudi za starejše. Na zabaven način smo skupaj poiskali odgovore na vprašanja:

  • Zakaj se ti zdi, da se je včasih težko pogovarjati z drugimi generacijami (generacija Babyboom, generacija X, generacija Y in generacija Z)?
  • Kaj lahko po tvojem mnenju vsaka generacija nauči ostale - kaj se želiš ti naučiti od svojih starih staršev, od svojih staršev ali kaj želiš ti naučiti njih, da boste bolje sobivali?
Pravila nagradne igre (PDF, 217kb)

Za osnovnošolce