Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Z medgeneracijskim sodelovanjem zmagujemo vsi

Z medgeneracijskim sodelovanjem zmagujemo vsi Na mladih svet stoji, pravi stari pregovor. V delovnem okolju bi lahko rekli, da ta stavek potrebuje dopolnitev. Svetla prihodnost organizacije namreč temelji na uspešnem sodelovanju različnih generacij delavcev, torej mlajših in starejših zaposlenih. Prav slednji znajo marsikaj, kar lahko predstavnikom mlajših generacij pomaga na poti razvoja. Korist je obojestranska. Vsaka generacija nadgrajuje zapuščino prejšnje, z medgeneracijskim sodelovanjem lahko dosežemo bistveno več – vsaka generacija zase pa tudi za celoten kolektiv in organizacijo.

Ste se kdaj vprašali, zakaj so generacijsko raznolike ekipe uspešne? Še posebej v zadnjem letu opažamo hiter razvoj dogodkov, ki lahko čez noč spremenijo način življenja in dela. Tudi tržne razmere od vseh nas zahtevajo sposobnost hitrega reagiranja in prilagajanja novim okoliščinam. Spremenjeni načini dela uvajajo uporabo različnih orodij in (digitalnih) tehnologij ter inovativnih pristopov. Novodobni kompleksni izzivi nas spodbujajo, da staknemo glave in v timu določimo cilje ter tudi rešitve iščemo skupaj. Da delamo, ustvarjamo, premagujemo izzive ... – skupaj. V širokem obsegu in raznolikosti znanj, veščin in izkušenj delavcev različnih starosti lahko najdemo potencial in vir je dragocene dodane vrednosti.

Ste delavec, delodajalec, kadrovski strokovnjak ...? Prepoznajte medgeneracijsko sodelovanje kot priložnost za rast, izboljšanje odnosov ter krepitev uspešnosti in učinkovitosti vaše organizacije. Vir navdiha za medgeneracijsko sožitje pa naj bo misel: »Sami smo lahko pametni, skupaj pa izvrstni!«

Na spletni strani si poglejte izkušnje in primere dobrik praks medgeneracijskega sodelovanja podjetij, ki so sodelovali na natečaju za priznanja MEGA.

Inovativnost je vez med generacijami

Inovativnost je vez med generacijami

Spodbujanje inovativnosti ne vodi le v poslovne dosežke, temveč omogoča tudi krepitev odnosov znotraj in zunaj podjetja. Dokaz za to je družba Iskratel, ki je prejela priznanje MEGA navdih 2021 za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju. V podjetju so inovativnost prepoznali kot lepilo za povezovanje in sodelovanje več generacij, v intervjuju pojasnjuje Anita Volčanjšek, tamkajšnja strokovnjakinja za odnose z javnostmi.

Preberi več
Paulina Pazio: Želimo, da zaposleni pokažejo svoje sposobnosti, strast in talent

Paulina Pazio: Želimo, da zaposleni pokažejo svoje sposobnosti, strast in talent

Spremenjene razmere, ki so posledica pospešene digitalizacije, koronavirusne bolezni, staranja družbe in drugih dejavnikov, kažejo na pomembnost sodelovanja v družbi na splošno in tudi v podjetjih. O tem, kako se soočajo z izzivi medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju, je spregovorila direktorica Kadrov za Novartis v Sloveniji Paulina Pazio. Poudarja, da tudi s spodbujanjem medgeneracijskega sodelovanja zaposlenim omogočajo strokovni in osebni razvoj, kar posledično prispeva k inovativnosti in odličnosti podjetja.

Preberi več
Pet korakov za medgeneracijski pospešek v delovnem okolju

Pet korakov za medgeneracijski pospešek v delovnem okolju

Orkestriranje različnih vrednot, prepričanj in pričakovanj delavcev različnih starosti je svojevrsten izziv vsakega delodajalca, tam zaposlenega kadrovskega strokovnjaka ali vodje večgeneracijske delovne ekipe. Kaj lahko naredite za izboljšanje sodelovanja različnih generacij svojih sodelavcev? V nadaljevanju najdete pet korakov, da bodo vaše ekipe v svoja jadra ujele veter medgeneracijskega sodelovanja!

Preberi več