Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Delodajalci, sodelujte na jesenskem natečaju za priznanje MEGA 2022!

12.9.2022

Začenja se jesenski natečaj za priznanje MEGA 2022. Natečaj je namenjen medgeneracijsko aktivnim delodajalcem. V podjetjih lahko svoje dobre prakse spodbujanja medgeneracijskega sožitja v delovnem okolju, ki ste jih izvajali v letu 2021 in/ali 2022, na natečaj prijavite vse do 7. oktobra 2022.

Natečaj za priznanja MEGA 2022

Priznanje MEGA je zasnovano kot priznanje za dobre prakse delodajalcev na področju medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju. Natečaj je tretji po vrsti in tokrat poteka zadnjič, saj se projekt Vsi zmagujemo, ko sodelujemo s koncem leta izteka. Delodajalci, predvsem vodje in kadrovniki, imate tako še zadnjo priložnost, da predstavite svoje zmagovite kadrovske pristope za spodbujanje medgeneracijskega sožitja.

Spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja je pomemben del menedžmenta človeških virov v času velikega povpraševanja po kadrih, izpostavlja predsednik strokovne komisije za podeljevanje priznanj MEGA dr. Andrej Kohont s Katedre za razvoj in menedžment organizacij in človeških virov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Ob tem dodaja:

Medgeneracijsko sodelovanje je še posebej velik izziv pri delodajalcih, ki se soočajo s pomanjkanjem kadra, želijo okrepiti dialog v ekipah ter spodbuditi pretok znanja in veščin s starejših sodelavcev na mlajše in obratno. Spodbujanje medgeneracijskega sožitja predstavlja dodano vrednost in krepi ugled delodajalca, prispeva k privabljanju novih sodelavcev in predvsem zadržanju talentov. Priznanje MEGA je tako lep pokazatelj, da si delodajalec aktivno prizadeva za vključujoče in raznoliko delovno okolje.

Na natečaju lahko sodelujete vsi delodajalci iz gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja. Sodelovanje je za prijavitelje brezplačno. Pogoj za prijavo je, da je bila dobra praksa izvedena v letu 2021 in/ali 2022. Delodajalci preprosto izpolnite prijavna obrazca in ju do petka, 7. oktobra 2022 skupaj s prilogami pošljite na e-naslov: natecaj-mega@sodelovalnica.si. Informacije o natečaju, pravilnik o podeljevanju priznanj MEGA in obrazca za prijavo dobre prakse prijavitelji najdete tukaj.

Delodajalci se s predstavitvijo svojih dobrih praks potegujete za dve različici priznanja: priznanje MEGA navdih za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju in posebno priznanje MEGA pospešek za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju. Prijavitelji bodo o rezultatih natečaja obveščeni po e-pošti, podelitev priznanj delodajalcem z najbolj izstopajočimi praksami pa bo potekala na zaključen dogodku projekta 7. decembra.

Iščete navdih za medgeneracijsko sodelovanje? Prelistajte zbornik dobrih praks slovenskih delodajalcev!

Tudi v vašem podjetju aktivno spodbujate sožitje delavcev različnih generacij? Ne odlašajte; prijavite svojo dobro prakso na jesenski natečaj za priznanje MEGA 2022.

Natečaj poteka pod okriljem projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad. Projekt podpirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza.