Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Iščete navdih za medgeneracijsko sodelovanje? Prelistajte zbornik dobrih praks slovenskih delodajalcev!

22.6.2022

V sodobnem delovnem okolju se delodajalci in delavci srečujejo s pospešeno digitalizacijo, spremenjenimi delovnimi navadi in tudi staranjem populacije. Spodbujanje enakosti, raznolikosti in vključenosti je zato visoko na agendi delodajalcev in kadrovskih strokovnjakov, ki prepoznavajo potencial starostno mešanih ekip. Vas zanima, kako do zmag z medgeneracijskimi timi? Navdih za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja boste našli v zborniku dobrih praks delodajalcev, ki so sodelovali na natečaju za priznanja MEGA 2022.

Priznanje MEGA je zasnovano kot priznanje za medgeneracijsko aktivne delodajalce. Na spomladanskem natečaju, ki je že drugič potekal v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, je bilo nagrajenih osem delodajalcev. Njihovi izstopajoči ukrepi, s katerimi tkejo vezi med različnimi generacijami delavcev, so predstavljeni v zborniku.

Komu je zbornik namenjen? Predvsem delodajalcem in delavcem – na eni strani tistim, ki so že prepoznali prednosti medgeneracijskega sodelovanja, in na drugi vsem ostalim, ki se z uvajanjem ukrepov šele spogledujejo. Veliko vlogo pri vzpostavljanju takšnega okolja pa imajo predstavniki vodstva, kadrovski strokovnjaki in vodje ekip. Če ste med njimi tudi vi, naj bo ta zbornik spodbuda, da delovno okolje gradite kot prostor sprejemanja, sodelovanja in medsebojne pomoči – ne glede na starost sodelavcev.

Delovno okolje, v katerem se ljudje počutijo sprejete, spodbuja inovativnost zaposlenih pri iskanju rešitev na delovne izzive, motivira posameznike za karierno rast in pospešuje rast celotne organizacije. Če boste tekom branja ugotovili, da imate tudi v vašem podjetju dobre medgeneracijske prakse, svojo dobro prakso prijavite na prihodnji natečaj za priznanja MEGA. Na poti spodbujanja medgeneracijskega sožitja naj bo vaše vodilo geslo projekta – vsi zmagujemo, ko sodelujemo!