Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

MEGA delodajalci: rok za prijavo dobre prakse na natečaj je podaljšan do 21. oktobra!

4.10.2022

Natečaj za priznanje MEGA za medgeneracijsko aktivne delodajalce je v polnem zagonu. Ste delodajalec in v delovnem okolju spodbujate medgeneracijsko sodelovanje? Sodelujte na natečaju za dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja. Podjetja in organizacije imate več časa za prijavo, saj je rok podaljšan do petka, 21. oktobra 2022.

Natečaj je namenjen vsem delodajalcem iz gospodarstva, javnega ali zasebnega sektorja, ki ste v letih 2021 in/ali 2022 izvajali aktivnosti za spodbujanje medgeneracijskega sožitja. Sodelovanje na natečaju je za prijavitelje prostovoljno in brezplačno. Prijava je preprosta: izpolniti je potrebno obrazec s podatki prijavitelja in na kratko opisati dobro prakso (npr. mentorski program). Število dobitnikov priznanja MEGA ni vnaprej omejeno. Priznanje prejmejo vsi prijavitelji, ki po mnenju strokovne komisije ustrezno predstavijo dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja.

Natečaj je priložnost za promocijo medgeneracijskih aktivnosti, ki jih delodajalci izvajate v okviru spodbujanja enakosti, raznolikosti in vključenosti. V časih, ko se številne panoge soočajo s pomanjkanjem kadrov, lahko priznanje MEGA pripomore h krepitvi ugleda in znamke delodajalca ter prispeva k izboljšanju odnosov med sodelavci, privabljanju in zadržanju ključnih kadrov.

Natečaj se izvaja v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad. Projekt podpirajo tudi Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza.

Odgovore na najpogostejša vprašanja o natečaju in razpisno dokumentacijo najdete tukaj.