Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Navdih za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja najdete v zborniku dobrih praks slovenskih delodajalcev

27.10.2021

Spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju je dandanes v generacijsko pestrih delovnih okoljih še kako pomembno. O tem, kako aktualna je tematika spodbujanja medgeneracijskega sožitja, priča tudi zbornik dobrih praks delodajalcev, ki so sodelovali na natečaju za priznanja MEGA 2021. Za navdih, kako gradit mostove med različnimi generacijami delavcev, vabljeni k branju!

Medgeneracijsko sodelovanje zadeva različne deležnike, med njimi delodajalce, delavske organizacije, delovno aktivne prebivalce ter tudi študente in dijake, ki bodo na trg dela šele vstopili. Podjetja in organizacije iščejo različne načine, kako nasloviti medgeneracijste stereotipe. Delodajalci z inovativnimi rešitvami so lahko letos prvič sodelovali na natečaju za priznanja MEGA. Priznanje MEGA navdih 2021 za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja sta prejela dve podjetji: Iskratel d.o.o. in Lek d. d.

Zbornik je tako vir navdih za vsakega izmed nas, še posebej pa za predstavnike vodstva, kadrovske strokovnjake in vodje ekip. Prepoznajte medgeneracijsko sodelovanje kot priložnost za rast, izboljšanje odnosov ter krepitev uspešnosti in učinkovitosti vaše organizacije. Naj bodo dobre prakse zgled in spodbuda za navdihujoče nove korake, ki bodo povezali vse generacije ter izboljšali učinkovitost, vključenost in zavzetost sodelavcev. Moto na poti sprememb pa naj bo kar geslo projekta – vsi zmagujemo, ko sodelujemo!