Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Osnovnošolci iz Šentjurja nagrajeni za inovativen predlog spodbujanja medgeneracijskega sodelovanja

5.1.2023

V okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki sta ga sofinancirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je na spletni strani sodelovalnica.si. in v sklopu MEGA delavnic potekala nagradna igra. Med mnogimi prispelimi idejami o tem, kako najbolje naslavljati medgeneracijsko sodelovanje, je komisija za najboljši predlog izbrala »Escape room z medgeneracijskim kvizom«, ki so ga prispevali osnovnošolci iz Celja.

Osnovnošolci iz Šentjurja

Namen nagradne igre je bil pridobiti konkretne predloge različnih starostnih skupin za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju. Inovativno sobo pobega z medgeneracijskim pridihom so ga zasnovali učenci razreda 8. A na Osnovni šoli Franja Malgaja Šentjur.

Predlog igre pobega je najbolj prepričal z zanimivim izdelkom/storitvijo, ki se lahko izvaja in je aktualen dlje časa. Prav tako ima dovolj zabavno noto in prepoznavno formo, ki vključuje tudi element sodelovanja. S takšno rešitvijo bi tudi sam projekt medgeneracijskega sodelovanja svoje sporočilo podajal naprej.

Izbrani razred, ki je ponudil najbolj kreativen predlog, je za nagrado prejel vrednostni bon turistične agencije v višini 1.500 evrov neto. Bon bodo učenci lahko izkoristili za izvedbo izleta po želji.

Nagrajeni skupini iskreno čestitamo in želimo prijetno druženje!