Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Rok za prijavo na natečaj za priznanja MEGA 2022 podaljšan do 15. februarja!

2.2.2022

Se tudi v vašem podjetju ali organizaciji aktivno ukvarjate z delavci različnih starosti? Vsi delodajalci z dobrimi praksami medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju lahko sodelujejo na natečaju za priznanja MEGA 2022. Rok za oddajo prijave je podaljšan do 15. februarja 2022.

K sodelovanju na natečaju za priznanja MEGA so vabljeni vsi delodajalci iz gospodarstva, javnega ali zasebnega sektorja, ki so v letu 2021 izvajali aktivnosti za spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja. Sodelovanje je za prijavitelje prostovoljno in brezplačno. Prijava je preprosta: izpolniti je potrebno obrazec s podatki prijavitelja in na kratko opisati dobro prakso (npr. interni mentorski program). Število dobitnikov priznanja MEGA ni vnaprej omejeno. Priznanje prejmejo vsi prijavitelji, ki po mnenju strokovne komisije ustrezno predstavijo dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja.

Natečaj je priložnost za promocijo medgeneracijskih aktivnosti, ki jih delodajalci izvajajo v okviru spodbujanja enakosti, raznolikosti in vključenosti. V časih, ko se številne panoge soočajo s pomanjkanjem kadrov, lahko priznanje MEGA pripomore h krepitvi ugleda in znamke delodajalca.

Za primer spoznajte dobri praksi podjetij Lek in Iskratel, ki sta prejeli priznanje MEGA 2021.

Natečaj se izvaja v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad. Projekt podpirajo tudi Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza.

Odgovore na najpogostejša vprašanja o natečaju in razpisno dokumentacijo najdete tukaj.