Spletno stran odprite s sodobnejšim brskalnikom, obstoječ žal ne omogoča delovanja in prikaza strani.

logo logo

Projekt SODELOVALNICA sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Zbornik dobrih praks slovenskih delodajalcev: navdih za medgeneracijsko sodelovanje v besedi in sliki

21.12.2022

Znani rek pravi: »Življenje je namenjeno generaciji, dobro delo pa se nadaljuje skozi generacije.« Te besede izpostavljajo pomen (medgeneracijskega) sodelovanja in učenja, kar je pomembno tako v družbi na splošno kot v delovnih okoljih.

V okviru zadnjega, jesenskega natečaja za delodajalce, ki je bil že tretji po vrsti, je svoje pristope k spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju predstavilo kar 38 podjetij in organizacij. Med njimi jih je 18 prejelo priznanje MEGA 2022. Prav vsi prijavitelji se zavedajo pomembnosti vključujočih delovnih okolij in potenciala generacijsko raznolikih ekip. Vključujoča kultura je pomembna tako za razvoj vsakega posameznika kot tudi rast organizacije kot celote. Medgeneracijsko aktivni delodajalci namreč poročajo o višjem zadovoljstvu, motiviranosti in produktivnosti zaposlenih.

Pristope nagrajenih delodajalcev smo zbrali v zborniku dobrih praks. Ta je lahko v navdih in za spodbudo vsem, ki že spodbujate medgeneracijsko sožitje in učenje v delovnem okolju ali pa se na to pot šele podajate. Vabljeni k branju in medgeneracijskemu delovanju. In naj vas vsak dan navdihuje geslo projekta: Vsi zmagujemo, ko sodelujemo!